Duurzame woningen gelegd met de Alegra 10 zonnedakpan

Duurzame woning in stijl

Samen bouwen aan duurzaamheid met zonnedakpannen

Bewust wonen betekent bewuste keuzes maken. De keuze voor zonne-energie hoeft daarbij niet ten koste te gaan van esthetiek door keramiek te combineren met geïntegreerde zonnepanelen. Met Wevolt Energiedak zonnedakpannen kies je voor het beste van twee werelden: een mooi, karakteristiek dak met keramische dakpannen én de voordelen van zonne-energie. Vertrouw op de kwaliteit van Wienerberger en kies voor een duurzame woning in stijl.

ENERGIE-EISEN VOOR DE GEBOUWDE OMGEVING

Met oplossingen zoals de Wevolt zonnedakpan kunnen ontwerpers en bouwers voldoen aan energie-eisen voor de gebouwde omgeving zoals BENG, dat sinds 1 januari 2021 verplicht is voor alle nieuwe gebouwen. Bewoners kunnen met de producten van Wienerberger eenvoudig gebruikmaken van hernieuwbare energie, mét een lagere energierekening en zonder consessies te doen aan het uiterlijk van hun woning. Onze oplossingen zijn namelijk in het gebouwontwerp te integreren. Zo dragen wij bij aan een duurzame omgeving.

NEDERLANDS PRODUCT MET DUBOKEUR

De Alegra 10 Wevolt zonnedakpan is een Nederlands product, waarvan het keramische deel in onze eigen fabriek in Tegelen wordt geproduceerd. De keramische dakpan, de drager van de zonnecellen, is door middel van een product-specifieke levenscyclusanalyse (LCA) getoetst op duurzaamheid en is voorzien van DUBOkeur. Wienerberger heeft de ambitie om in 2023 voor nieuwe producten volledige circulariteit te bereiken.

Logo DUBOkeur