Waarom kiezen voor een Wevolt Energiedak met zonnedakpannen?

Met een Wevolt Energiedak profiteer je optimaal van de voordelen van zonne-energie én behoud je de karakteristieke uitstraling van je woning. Maar is je dak geschikt voor het opwekken van zonne-energie met de Alegra 10 Wevolt zonnedakpan? Wij helpen je graag op weg met antwoorden op de meest gestelde vragen. Doe de dakcheck.

Wanneer is het dak van je huis geschikt voor de opwekking van zonne-energie?

Dit ligt aan de oriëntatie, de stand ten opzichte van de zon en hellingshoek van je dak. Het type dak beïnvloedt de manier waarop de zonnedakpannen worden geplaatst, hoeveel m2 vrije dakoppervlakte nodig is en hoe hoog het rendement zal zijn.
 
De meest optimale oriëntatie voor een zonnepanelensysteem is het zuiden. Daarnaast zorgt een hellingshoek van 30 tot 40 graden voor de beste resultaten. 

Is het Wevolt Energiedak met Alegra 10 Wevolt zonnedakpannen een optie voor jouw woning?

Kies je voor een volledige dakrenovatie of bouw je een nieuw huis, dan is het Wevolt Energiedak in bijna alle gevallen een goede keuze.
 
Bij de vernieuwing van je dak moeten alle pannen vervangen worden door het aantal gewenste zonnedakpannen, aangevuld met reguliere Alegra 10 keramische dakpannen in exact dezelfde kleur.

Wat zijn de kosten van een Wevolt Energiedak met Alegra 10 zonnedakpannen?

Als je kiest voor een Wevolt Energiedak met Alegra 10 zonnedakpannen, gaat het meestal om een volledige dakrenovatie of om de bouw van een nieuwe woning. Op basis van een rekenvoorbeeld, geven wij een indicatie van de hoogte van je investering.
 
Hierin zit een inschatting van de kosten voor de voorbereiding, zoals het plaatsen van een steiger en het aanbrengen van de dakpannen en materialen, zoals de dakpannen, onderdakfolie en panlatten. Om de kosten te kunnen vergelijken, zetten we ze af tegen de drie meest voorkomende solar-systemen: on top, in dak en de zonnedakpannen. Bedragen zijn inclusief BTW.

 • Dakrenovatie met alleen reguliere dakpannen
  Ca. €16.800
   
 • Dakrenovatie met Alegra 10 Wevolt Zonnedakpannen
  Ca. €31.700
   
 • Dakrenovatie met on top zonnepanelen
  Ca. €24.300
   
 • Dakrenovatie met indaksysteem
  Ca. €25.500
Dakrenovatie met alleen reguliere dakpannen Dakrenovatie met on top zonnepanelen Dakrenovatie met een indaksysteem Dakrenovatie met Alegra 10 Wevolt Zonnedakpannen

Ca. €16.800
 
Ca. €24.300 Ca. €25.500 Ca. €31.700
Dak gelegd met de Alegra 10 zonnedakpannen
© Wienerberger B.V.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een Wevolt Energiedak voor je woning?