Het perfecte visitekaartje

Nieuwbouw kantoor KBK bouwgroep | Volendam

Nieuwbouw kantoor KBK bouwgroep | Volendam

Een nieuwe uitstraling voor het gebouw van KBK Bouwgroep, gebaseerd op teamwork en efficiëntie. Wat eerst begon met een nieuw design voor het interieur door KuiperSteur architecten, resulteerde in een ontwerp voor een nieuwe gevel én het ontwerp van de uitbreiding. Een (ver)nieuw(d) pand voor één van de grootste bouwers van Noord-Holland, met een mix van nieuwe en gerenommeerde ontwerpen en onderdelen.

Nieuw en vernieuwd

De groei van de afgelopen veertig jaar zorgde bij KBK bouwgroep voor ongecontroleerde uitbreidingen die toe waren aan orde en structuur, passend bij de ‘open’ cultuur van de bouwgroep. Er ontbrak een visie op de ruimtelijke samenhang. Naast het interieur hebben ook de gevels een ingrijpende wijziging ondergaan om een eigentijdse uitstraling te krijgen, passend bij het ‘nieuwe’ KBK.  

Verschillende materialen

Het pand is getransformeerd naar een eigentijds gebouw met bijpassende gevels waarbij gebruik gemaakt is van keramische gevelstenen met grote glasvlakken die omkaderd zijn. De kaders zijn van aluminium. De glasvlakken krijgen een horizontale geleding door het toepassen van forse aluminium dorpels. De plint van het gebouw is uitgevoerd in genuanceerd metselwerk. In de gevelvlakken van baksteen zien we gevelopeningen als gaten in het vlak.

In de twee meest prominente gevels is een mix van de Magistrada-serie in langformaat 400x100x40 mm toegepast. De mix bestaat uit: Dignita, Optima en Maestra. De langformaat gevelbaksteen draagt bij aan het horizontale karakter van de gevels. De minder prominente gevels aan de achterzijde zijn uitgevoerd in Magistrada Optima waalformaat. Deze bakstenen uit de Magistrada-serie zijn zorgvuldig uitgekozen in de showroom van Wienerberger. De Magistrada is een unieke serie met zowel een eigentijdse als een karakteristieke uitstraling uit de fabriek in Bemmel. De serie past perfect bij het unieke en samenhangende interieur.

Energieneutraal

Het kantoorgebouw van KBK is het eerste energieneutrale bedrijfsgebouw in Volendam. Optimale isolatie en het gebruik van warmte-koude opslag en zonnepanelen zorgen hiervoor. Daarnaast is veel hergebruikt, zoals staal en wanden. Steur: “Het is van de ruwbouw tot en met het kleinste interieurdetail perfect uitgevoerd en overal tot op de millimeter nauwkeurig uitgelijnd. Bovendien kon KBK als bouwbedrijf steeds al vele stappen vooruitdenken en gemakkelijk tussen de verschillende fasen schakelen, een bijzonder proces.” Een perfect visitekaartje voor KBK Bouwgroep in Volendam.

  • Architect: KUIPER STEUR Architecten BNA, Assendelft
  • Opdrachtgever/Aannemer: KBK Bouwgroep, Volendam
  • Constructeur: Pieters Bouwtechniek, Amsterdam
  • Installatieadviseur: Hiensch Engineering, Amsterdam
  • Fotografie: Simon Elwell
  • Jaar van realisatie: 2018/2019
  • Gevelstenen: Dignita WS LF400, Optima WS LF400, Optima WS WF en Maestra WS LF400

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten