Prachtig park met dito bestrating

Prachtig park met dito bestrating | Recreatiepark de Leistert, Leudal

Realisatie | Recreatiepark de Leistert, Leudal

In de plattelandsgemeente Leudal ligt het vijfsterren recreatiepark De Leistert. Het park kreeg een mooie uitbreiding met 225 luxe vakantiebungalows. De optrekjes van Buitenhof De Leistert zijn ontworpen naar het voorbeeld van de klassieke Limburgse woonboerderij, omringd door authentieke gebakken bestrating.
 

Leven in een Limburge woonboerderij

Buitenhof De Leistert is een toevluchtsoord voor rust en ruimte. De sfeer van vroeger is herschapen met behulp van lommerrijke lanen, hoven, fruitgaarden en meanderende beken. De villa’s zijn er in diverse varianten en stijlen, maar allen gerelateerd aan de Limburgse woonboerderij. Met rieten daken en/of dakpannen, luiken, licht en donker metselwerk. Kopers kunnen kiezen tussen een standaard en een luxe niveau van afwerking. De stulpjes zijn er voor vijf, zeven, negen, elf of dertien personen. De uitgebreide faciliteiten van het aanpalende recreatiepark, waaronder een tennispark en subtropisch zwemparadijs, zijn uiteraard vrij toegankelijk.

Nostalgische luxe

De luxe, nostalgische thematisering van de woningen wordt versterkt door de bijbehorende royale kavels met rondom veel kleinschalig straatwerk. Opvallend zijn het lijnenspel en het grote aantal nuanceringen en verbandenwisseling. De ‘wegen’ zelf zijn geasfalteerd. Voor de pleinen, paden en opritten zijn gebakken lang- en keiformaten gelegd. Vanwege de strikte kwaliteitseisen, de maatverschillen en kleine oppervlaktes is het grootste deel handmatig uitgevoerd. Alleen de toegepaste keigrasstenen en banden zijn mechanisch verlegd. Prachtig park met dito bestrating, vakwerk van vroeger en nu.

  • Ontwerp/architect: Zeelenberg Architectuur, Ouddorp
  • Opdrachtgever: Acrus Zuid / Dresenhof
  • Jaar van realisatie: 2011
  • Straatbakstenen: Wienerberger - Padova LF60 en KK70, Mastiek KK70, Siena KK70 en DF

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten