Duurzame villa met een elegante uitstraling en horizontaal lijnenspel

Duurzame villa met een elegante uitstraling en horizontaal lijnenspel

Villa Veluwe

In de uitgestrekte bossen van de Veluwe liet een echtpaar met een grote voorliefde voor kunst en techniek een unieke villa bouwen, die naadloos is verankerd in de omliggende natuur. Het unieke ontwerp van architectenbureau HofmanDujardin staat volledig in dienst van de passies en levensstijl van hun opdrachtgevers. De villa is duurzaam, energieneutraal en levensloopbestendig en valt op door het horizontale lijnenspel. Dit wordt onderstreept door de toegepaste Cradle-to-Cradle gecertificeerde langformaat Birchridge gevelbakstenen.

Unieke sferen

Het langgerekte perceel in de dichte Veluwse bossen kenmerkt zich door een licht glooiend open veld. Aan de noordzijde is een vloeiende horizontale vorm, opgebouwd uit drie aaneengesloten vleugels, de basis voor de villa. Een gebogen glazen gevel maximaliseert het uitzicht en biedt de leefruimtes een adembenemend panorama op de prachtige, groene omgeving. De transparante entree in het hart van de villa verbindt een meer besloten noordelijke vleugel met een reeks woonruimtes op het zuiden. Hier bieden een keuken, woonkamer en loungeruimte elk unieke sferen. De glazen schuifpuien van vloer tot plafond vervagen de lijnen tussen binnen en buiten.

Nieuwbouw Villa Veluwe | Gevelbaksteen: Birchridge SP LF | Architect: HofmanDujardin©HofmanDujardin, fotograaf Matthijs van Roon
Nieuwbouw Villa Veluwe | Gevelbaksteen: Birchridge SP LF | Architect: HofmanDujardin©HofmanDujardin, fotograaf Matthijs van Roon

Natuurlijk textuur

De detaillering, afwerking en kleurkeuze van Villa Veluwe vormen een perfecte symbiose. Daar draagt de Birchridge gevelbaksteen in langformaat uitvoering in belangrijke mate aan bij. Voor deze steenkeuze stelde HofmanDujardin eerst uitgangspunten op en in nauwe samenspraak met de opdrachtgever is vervolgens het exacte type bepaald. Architectenbureau HofmanDujardin: “Door de langgerekte vorm van de gevelsteen versterkt het materiaal het horizontale karakter van de villa. Dit wordt verder kracht bijgezet, doordat de stenen zonder verticale stootvoegen zijn gemetseld. De dieper gelegen lintvoegen creëren zo doorlopende schaduwlijnen. De gemêleerde kleursamenstelling is nauw afgestemd op de andere materialen en creëert zo een natuurlijke textuur. De lichte, elegante uitstraling maakt dat de villa goed leesbaar blijft in de donkerdere, bosachtige omgeving.”

Duurzaamheidsambities

De Birchridge langformaat gevelbaksteen past heel goed in een Designa architectuurstijl en wordt geproduceerd volgens het Cradle-to-Cradle principe. Deze baksteen heeft een positieve impact op duurzaamheid en beschikt dan ook over het zilveren C2C-certificaat. HofmanDujardin: “Daarmee paste de keuze voor deze gevelsteen heel goed binnen de duurzaamheidsambities die de bewoners en wij opstelden voor deze bijzondere villa.”

Benieuwd naar het duurzame en circulaire productportfolio van Wienerberger?

  • Architect: HofmanDujardin
  • Aannemer: Vallei bouw
  • Fotografie: ©HofmanDujardin, fotograaf Matthijs van Roon
  • Jaar van realisatie: 2019
  • Gevelbaksteen: Birchridge SP HF240

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten