Productinformatie

Uitbreiding assortiment vanuit Daas Baksteen

Uitbreiding assortiment vanuit Daas Baksteen

Wienerberger heeft in 2018 Daas Baksteen overgenomen. Bij de overname zijn een drietal steenfabrieken betrokken. Twee van deze steenfabrieken zijn gesitueerd in Azewijn: Steenfabriek De Nijverheid produceert strengpers gevel- en straatbakstenen. Steenfabriek De Volharding is gespecialiseerd in de productie van handvorm en wasserstrich gevelstenen. De derde fabriek van Daas Baksteen is gesitueerd in Winterswijk; steenfabriek De Vlijt produceert handvorm gevelstenen. 

Innovatieve gevelsystemen

Het Wienerberger assortiment is hierdoor aangevuld met gevelstenen en innovatieve gevelsystemen. De producten uit de fabrieken De Nijverheid, De Volharding en De Vlijt zijn voorzien van het Cradle-to-cradle certificaat en voldoen aan de huidige wettelijke voorschriften op het gebied van milieu.

ClickBrick

Droogstapelsysteem

ClickBrick levert aan de ene kant een strak, kleurintensief en puur gevelbeeld op en is aan de andere kant snel en gemakkelijk te verwerken als droogstapelsysteem. Deze unieke combinatie van vorm en functie maakt van ClickBrick de makkelijkste steen voor het mooiste gevelbeeld. Ontdek de unieke eigenschappen van ClickBrick.

 

DuecoBrick

Strakke belijning

DuecoBrick beantwoordt aan de vraag uit de hedendaagse architectuur naar een gevelbekleding met strakke, horizontale belijning. DuecoPanel en DuecoRock voegen hier hun natuursteenachtige karakter aan toe en zorgen voor een pure en massieve uitstraling. Lees meer over DuecoBrick.

 

ID Wall

Buitengevelisolatie

Bij renovatie- en nieuwbouwprojecten wordt steeds vaker gekozen voor buitengevelisolatie. ID Wall biedt hiervoor een goede oplossing.

Gevelstenen

Er worden diverse gevelstenen geproduceerd in de fabrieken De Nijverheid, De Volharding en De Vlijt. Op deze goed geoutilleerde productielocaties worden aan de hand van de nieuwste technieken handvorm, Revito vormbak, wasserstrich en strengpers bakstenen geproduceerd. Kijk in de productzoeker voor het assortiment gevelstenen van de fabrieken De Nijverheid, De Volharding en De Vlijt.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Onze specialisten luisteren naar je wensen en informeren je over de mogelijkheden. Neem contact op met onze specialisten via 088 11 85 100 of stuur een mail naar projecten@wienerberger.com.