Productinformatie

Declaration of Performance

Declaration of Performance

De prestatieverklaring vormt het bewijs dat een keramisch bouwmateriaal, bij introductie op de markt en bij verdere distributie, voldoet aan de prestaties die in de Europese productnorm zijn opgenomen. De prestatieverklaring (Declaration of Performance, kortweg ‘DoP’) wordt digitaal of op papier ter beschikking gesteld. Dit is overeenkomstige verschillende richtlijnen van de Europese Commissie (volgens Verordening (EU) nr 305/2011, Gedelegeerde Verordening (EU) nr 157/2014 en Gedelegeerde Verordening (EU) nr 574/2014).
 

CE-markering

De CE-markering van de keramische bouwmaterialen is één op één verbonden met de prestatieverklaring. De prestatieverklaringen zijn in lijn met Europese afspraken op een speciale website geplaatst. Deze informatie blijft 10 jaar na levering te raadplegen.

Waar te downloaden?

De prestatieverklaring (DoP) wordt opgesteld door de fabrikant en geeft informatie over de belangrijkste prestaties van het keramisch bouwmateriaal. Onze keramische bouwmaterialen hebben een unieke prestatieverklaring. Iedere prestatieverklaring heeft een identificatiecode(= DoP-code). Op de CE-markering etiketten op de verpakking of op het product zelf is de DoP code terug te vinden.

Door de DoP-code in te voeren heb je binnen een paar seconden een prestatieverklaring van het geleverde keramische bouwmateriaal.