Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Karsten Konrad

Ikbendakdekker: Karsten Konrad

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf. Misschien niet de meest logische loopbaan, maar wel eentje die tot nu toe zijn vruchten afwerpt. Karsten Konrad is eigenaar van Konrad Roof Technology, specialist in hellende daken.

Eer van je werk

Van bedrijfseconomie naar dakdekken is best een grote stap. Karsten legt uit waarom hij voor dit werk gekozen heeft: ‘Ik begon met dakdekken als vakantiebaantje. Ook tijdens mijn studie. Zo kwam ik op het dak terecht! Uiteraard heb ik wel mijn diploma netjes gehaald, maar de praktijk deed mij gewoon veel meer. Bij dit werk krijg je echt eer van je werk. Na een dag werken, zie je wat je hebt gedaan. Dat vind ik mooi.’

Groei brengt luxepositie met zich mee

In 2011 startte Karsten zijn eigen onderneming. In 5 jaar tijd groeide zijn bedrijf flink. Hij heeft nu 10 vaste medewerkers, een flexibele schil van 8 man en nog een stuk of 5 uitzendkrachten. Hij heeft dus duidelijk niet stilgezeten. ‘We zijn inderdaad heel snel gegroeid. Dat brengt ons in de luxepositie dat we de mooiere projecten voor het uitkiezen hebben. Hartstikke fijn! We kunnen door onze omvang ook flexibel blijven naar andere klanten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkend dak, daar kun je niet te lang mee blijven zitten. Toch is groei niet per se mijn doel. Ik zeg daarom altijd: ik wil niet het grootste, maar het beste bedrijf zijn.’

Chinese tempel op de Zeedijk

Karsten Konrad dakdekkersbedrijf
Karsten Konrad dakdekkersbedrijf

Dat Karsten en zijn mannen goed bezig zijn, is niet onopgemerkt gebleven. Konrad Roof Technology is genomineerd voor ‘Het dak van het jaar 2015’ met hun werk voor een Chinese tempel in Amsterdam. Karsten vertelt trots: ‘Dat beschouw ik echt als een compliment. Deze dakrenovatie was ook heel apart. Een Chinese tempel middenin de stad, dat maak je niet vaak mee. Wij hebben daar eigenlijk alles gedaan: van voorbereiding en vergunningen, tot het uitzoeken en leggen van de pannen. En de tempel zelf? Die bleef gewoon open!’

Gerelateerde artikelen

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.