Project managers at office desk working with BIM

Bestek schrijven

Om het schrijven van een bestek nog makkelijker te maken heeft Wienerberger een bestekservice ontwikkeld. Met deze tool genereer je technische informatie, in de vorm van de huidige standaarden, van de gekozen producten. Je kunt gratis van deze tools gebruik maken.  

Navigeer snel naar de bestekservice

Bestekservice voor het dak

De bestekservice voor dak is een onderdeel van de Koramic online dakplanner. Hiermee bereken je eenvoudig de benodigde hoeveelheid dakpannen, hulpstukken en daktoebehoren voor jouw project. Je kunt vervolgens bestekteksten opvragen en een verankeringsadvies laten samenstellen.

Bestekservice voor de gevel, de binnenmuur en de openbare ruimte 

Kies de gewenste productzoeker en vervolgens het juiste product. Daarna genereer je via de bestekservice de bestektekst op basis van de gewenste systematieken. Voor gevel en binnenmuur zijn dit bestekteksten volgens de STABU-systematiek en voor openbare ruimte is dit conform de RAW-systematiek.  

Productzoeker gevel

Via de productzoeker kies je de gewenste gevelsteen en vervolgens kies je voor de bestekservice. Je krijgt dan de mogelijkheid om de bestektekst, conform de STABU systematiek, te kopiëren naar het klembord en te verwerken in de STABU besteksoftware.

Productzoeker binnenmuur

Ga naar de productzoeker om te starten met het maken van een bestek. Via de gewenste binnenmuursteen, ga je naar de bestekservice. De bestekteksten kunnen gegeneerd worden in STABA-formaat of neutraal als tekstbestand. 

Productzoeker openbare ruimte

Kies de gewenste straatbaksteen om te starten met het maken van een bestek. Vervolgens genereer je via de bestekservice een bestektekst conform de RAW systematiek. Deze kopieer je naar het klembord om vervolgens te verwerken in jouw besteksoftware.