Terca SlimBrick en SlimBrickXL

Slimme oplossing in duurzaam bouwen. Gevelbakstenen met 30% minder volume.

SlimBrick

Slim en slank
Met SlimBrick zet de bouw een nieuwe stap op weg naar duurzaamheid en reductie van CO2. Minder volume betekent fors minder grondstoffen, energie en transport.

SlimBrick bakstenen gaan slim om met de beschikbare ruimte.
Bij nieuwbouw zijn dunnere spouwmuren op te trekken. Dit kan zo’n 1% meer woon- of kantooroppervlak bieden. De slanke vorm maakt het mogelijk om bij gelijke muurdikte de spouwmuur van extra thermische isolatie te voorzien.

SlimBrick is verkrijgbaar in diverse sorteringen en in twee uitvoeringen. De XL-versie is specifiek ontwikkeld voor polymetrisch metselwerk.

SlimBrickXL

Slim in gebruik
SlimBrickXL biedt een bijzonder alternatief voor standaard metselwerk en biedt de bouwmeester slimme nieuwbouwopties. Denk aan het patroon van schijnvoegen bij de vormgeving van het metselverband.

Onderscheidend
De maatvoering vande SlimBrickXL is onderscheidend. De lengte (230 mm) is gebaseerd op een drietal koppen van 70 mm met twee voegen van 10 mm. De hoogte van de baksteen (110 mm) is een dubbel waalformaat met voeg.

SlimBrick

Licht van gewicht
SlimBrick biedt vele voordelen voor de totale bouwconstructie. Naast de duurzame aspecten, heeft ook de opperman en metselaar profijt van SlimBrick, omdat deze baksteen licht van gewicht is.

Natuurlijkzijn erverschillende metselverbanden mogelijk en bieden de schijnvoegen van de SlimBrickXL extra esthetische mogelijkheden.

In onderstaande brochure vindt u alle informatie.

terug naar boven